quixot_4logos

portada-completa

La guia El Quixot per terres de parla catalana, en commemoració del 400 aniversari de la mort de Miguel de Cervantes, recrea el camí que va seguir el personatge literari més conegut arreu del món per anar fins a Barcelona. Es tracta d’una guia turística i literària de l’antic camí Real en el seu pas per poblacions on es parla la llengua catalana: Fraga, Alcarràs, Lleida, Bell-lloc, Mollerussa, Bell-puig, Tàrrega, Cervera, Els Hostalets, Montmaneu, Porquerisses, Igualada, Masquefa, Martorell, Molins de Rei i Barcelona, que són les que es mencionaven en el mapa de 1576 d’Alonso de Meneses, molt popular a l’època i en el qual es suposa que es va inspirar Cervantes per traçar la ruta que van seguir el cavaller i el seu escuder fins a les platges de Barcelona, a la segona part de Don Quixot de la Manxa.

Amb la guia El Quixot per terres de parla catalana podreu gaudir de la ruta menys coneguda del Quixot i aturar-vos en indrets tranquils, plens de cultura i història.

Amb pròleg d’Anna Sàez, fotografies de Llorenç Melgosa, dibuixos de Jordi Zaldívar i coordinació i edició d’Annabel Encontra P. i Alexandra Cuadrat C.

imatge-quixot-oficial

Remarquem que la Guia forma part del programa oficial de la commemoració del IV Centenari de la mort de Miguel de Cervantes que organitza la Comissió Nacional del Ministeri d’Educació, cultura i Esports.

Comprar directament a:

http://www.apostroph.cat/botiga/producto/la-guia-del-quixot-per-terres-de-parla-catalana/

Autores

Alexandra Cuadrat Capdevila, Alcoletge 1968.

Va exercir d’advocada durant 10 anys en bufet propi, amb l’especialitat de Dret urbanístic. Va treballar durant 20 anys a l’administració (ajuntaments i Generalitat de Catalunya), principalment en àrees vinculades al dret urbanístic i fiscal. Durant 8 anys va compaginar la seva activitat professional amb la política, essent alcaldessa del seu poble, vicepresidenta al Consell Comarcal del Segrià i diputada a la Diputació de Lleida.

L’any 2016, va decidir donar un gir absolut a la seva vida professional, deixant també la política, per fundar l’editorial Apostroph juntament amb la seva sòcia Annabel Encontra.

A més, és escriptora, amb diversos llibres publicats, reportatges de premsa, guions cinematogràfics, etc.

Annabel Encontra Pons, Estrasburg (França) 1962.

És diplomada en traducció comercial. Ha treballat de secretària trilingüe, de professora auxiliar de francès i ha portat el seu propi negoci durant 14 anys.

Durant 4 anys ha compaginat la seva activitat professional amb la política, essent regidora de cultura del seu poble on va obrir el Centre d’Interpretació de la Guerra Civil al Front del Segre.

L’any 2016, va decidir donar un gir absolut a la seva vida professional deixant-ho tot per fundar l’editorial Apostroph juntament amb la seva sòcia Alexandra Cuadrat.

A més d’aquesta guia ha publicat juntament amb Alexandra Cuadrat l’anecdotari polític de Bon Rotllo.

Fotògraf

Llorenç Melgosa Alonso (Lleida, 1954) és un reconegut fotògraf professional que, principalment, s’ha dedicat a la fotografia publicitària i artística. Va dirigir la societat Imatge4 durant 35 anys. És diplomat en Gestió empresarial, Màrqueting i Finances per Esade. Està especialitzat en edició i maquetació de llibres amb edicions complexes. Ha col·laborat amb artistes de la talla de Coma Estadella, Cristòfol, Jordi Jové, Gregorio Iglesias, etc. És autor dels llibres Visions de la Seu Vella, amb textos de Vidal Vidal (2003), Lleida, retrat en color (2004) i Albert Coma Estadella, art i compromís, amb text de Josep Miquel García (2016). Ha rebut diversos premis i realitzat desenes d’exposicions, entre les que destaquen Lleida 180º, Sala Indecor, Pols, cops i esquerdes, Biblioteca Pública de Lleida, Detritus, Sala Montsuar Institut Estudis Ilerdencs.

Les Apostrophes pregunten a Llorenç Melgosa

Bon dia! El fotògraf Llorenç Melgosa és el protagonista del darrer capítol de "Les Apostrophes pregunten…" Ens explica dos treballs que ha realitzat per a Apostroph edicions: la coberta del llibre "Cara a cara con Satanás", de Teresa Porqueras, i la fotografia completa de la "Guia del Quixot per terres de parla catalana", d'Annabel Encontra i Alexandra Cuadrat #Barcelona #Lleida #Fraga #Martorell #Tàrrega #gastronomia #ruta

Publicada por Apostroph, edicions i propostes culturals, S.L. en Lunes, 22 de enero de 2018

Video Les Apostrophes pregunten amb la col·laboració especial de Tomàs Bayo, per l’edició del vídeo.

Il·lustrador

Jordi Zaldívar Comenges és llicenciat en Belles Arts per la facultat Sant Jordi de Barcelona. Ha estat premiat en nombroses ocasions en dibuix i pintura, destacant el premi de dibuix de l’Ajuntament de Barcelona, el premi de pintura “Miquel Casablanca”, la Beca de la Fundació Amigó Cuyás, per viatjar a Londres, entre molts altres. Ha exposat a Barcelona, Sitges, Madrid, Ispra Varesse (Itàlia), a l’IEI a Lleida, etc., i ha participat com a il·lustrador en diverses publicacions i també en revistes (La campana de foc, La capa esquinçada, El monstre del llac, Haikús en línia, L’Àncora i l’instant, etc.

Video Les Apostrophes pregunten amb el patrocini de LAMAGDA taverna i amb la col·laboració especial de Tomàs Bayo, per la gravació i edició del vídeo.

Televisió i videos:

 • RTVE A la carta
 • Programa Cafeïna  de TV Lleida. Entrevista Mariví Chacón.

Marivi Chacón

Resultado de imagen de tv lleida cafeina http://lleidatelevisio.xiptv.cat/cafeina/capitol/david-marin-autor-del-llibre-la-ciutat-fantasma-alexandra-cuadrat-i-annabel-encontra-coautors-del-llibre-la-guia-del-quixot-per-terres-de-parla-catalana

 

 • Signatura de llibre a la FNAC d’Andorra per Sant Jordi 2017.

Fnac Sant jordi

Resultado de imagen de fnac

http://www.facebook.com/fnacandorra/videos/vb.697871700363387/858847700932452/?type=2&theater

 

Premsa:

 • Revista Descobrir Catalunya 234 Agost 2017

 

 • Revista La Nova Tàrrega 12.05.2017

Nova Tàrrega (1)

N. Tàrrega 12.05.2017 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les autores de la guia, Annabel Encontra i Alexandra Cuadrat, amb l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló (1)

Ajuntament de Tàrrega. Les autores de la guia amb l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló.

 • Resultado de imagen de surt de casa ponent El Digital de Cultura de Proximitat Surt de casa

http://surtdecasa.cat/ponent/llibres/sant-jordi-ponent-5-recomanacions-autors

 • Suplement Lectura 23.04.2017

Lectura 23.04.2017

 • Diari La Mañana 23.04.2017

La Mañana 23.04.2017

 • El Suplement Lectura 09.04.2017
Camí ral de Vidal Vidal

lectura 09.04 +

 • Diari Segre 16.02.2017

se01 quixot

Imatge_cat_34745

Ajuntament de Lleida. Sala d’actes. Ángel Ros, alcalde de Lleida; Llorenç Melgosa, fotógraf; Jordi Zaldívar, il·lustrador; Alexandra Cuadrat i Annabel Encontra, autores.

ImatgeHD_cat_34742

“És fantàstic que Lleida es difongui en una guia turística d’un dels llibres més importants de la literatura universal”.  Àngel Ros, alcalde de Lleida.

 

 • Diari de Manresa Regió 7 – 10.02.201710.02.2017
C5NtU-VWQAAurfN

Biblioteca Central de Martorell. Sr. Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell; Sr. Sergi Corral, regidor de cultura, Sr. Álvaro Cáceres, presentador; Sr. Llorenç Melgosa, fotógraf i les dues autores de la guia.

 

 

 • VOLSLLEGIR.CAT 07.02.2017

QUIXOT-A-IGUALADA

 • Suplement Lectura 25.12.2016

 lectura1 lectura2

 

  

 

 

 

 

lectura3lectura4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lectura5lectura6

 

lectura8

 

lectura7

 

 • Suplement del diari Segre DIS  23.12.2016

Segre 30.04.2016

 

 • Diari Segre Novetats tardor 2016

segre

 • Diari Segre 23.04.16

Segre 23.04.16

 • Piulades

tuit 400cervantes curt

retuit embaixades

Radio:

 • RadioTàrrega

Radio Tàrrega https://enacast.com/radiotarrega/#/programs/tancantelcercle/radiotarrega_podcast_5850