• El Suplement Lectura 22.04.2018

Lleida literària

  • ALEXANDRA CUADRAT CAPDEVILA i ANNABEL ENCONTRA PONS

Ernest Hemingway, George Orwell i Antoine de Saint-Exupéry tenen en comú haver passat a la història de la Literatura Universal, però també la seva tasca com a reporters per a mitjans de comunicació internacionals durant la Guerra Civil espanyola. La tercera de les semblances és que, durant la contesa, van ser a Lleida, encara que no van coincidir en el temps.

https://www.segre.com/noticies/lectura/reportatge/2018/04/25/lleida_literaria_petjada_hemingway_orwell_saint_exupery_44939_1677.html

  • El Suplement Lectura 29.10.2017

El cementiri desconegut

  • ALEXANDRA CUADRAT CAPDEVILA i ANNABEL ENCONTRA PONS
Una creu miraculosa, caus de serps, art expressionista, criptes, enterraments prematurs, símbols maçònics, afusellaments… El cementiri de Lleida, que data de finals del segle XVIII, amaga desenes de curiositats i misteris. Per la festivitat de Tots Sants és quan més vida hi ha en aquest recinte. Parents i amics ornamenten les tombes. Destaquen les lluentors i els excessos de les tombes gitanes, la fredor de les flors de plàstic i les papereres plenes de brossa. Però la majoria de visitants no reparen en detalls que emocionen, en secrets que només coneixen uns quants.
  • El Suplement Lectura 27.08.2017

Els expedients X de Ponent

  • ALEXANDRA CUADRAT CAPDEVILA
215437_7.jpg
Poques són les persones que gosen admetre en públic haver viscut una experiència paranormal. En canvi, sotto voce, dotzenes de testimonis seriosos obren el cor i relaten vivències que, sovint, tenen punts en comú en els diferents llocs del món: ombres negres que llisquen pels racons obscurs, visions impossibles, olors estranyes, objectes que belluguen, descensos de temperatura i presències difícils d’explicar. A Lleida també.
  • El Suplement Lectura 14.05.2017

Silenci! Rodem!

  • APOSTROPH edicions i propostes culturals

transmèdia. L’ajuntament de Fulleda s’ha implicat en ‘Orígens’ perquè el poble tingui un nou atractiu.

Orígens, un curtmetratge dirigit per Óscar Burgos i Víctor Masip, s’ha rodat aquests dies a la comarca de les Garrigues. Coproduït per l’ajuntament de Fulleda Audivio, enllaça dues històries emotives: el drama d’un home que es veu obligat a tornar al seu poble de naixement, després d’haver fracassat a Barcelona, i la història d’una dona que ha buscat el seu pare durant tota la vida però, ara que l’ha trobat, té Alzheimer. La cerca dels orígens és la clau de l’audiovisual ambientat a Fulleda. El guió, basat en la idea de Víctor Masip, ha estat escrit per Alexandra Cuadrat i Annabel Encontra, d’Apostroph Edicions.

https://www.segre.com/noticies/lectura/reportatge/2017/05/14/silenci_rodem_18739_1677.html