CONTESTERRORcaratulab

 • Anunci publicitari del I Festival de literatura de terror de Catalunya

Enllaç a l’entrada Festival de terror

http://www.apostroph.cat/2016/08/25/festival-de-literatura-de-terror-torrebesses-tremola-els-dies-15-i-16-doctubre/

Es els fets de Villa Diodati, dos-cents anys després.

Els 4 escriptors de la 1a edició del Festival de Terror de Torrebesses:                Emili Bayo, Empar Fernández, David Marín i Jordi de Manuel

escriptors1

Comprar directament a:

http://www.apostroph.cat/botiga/producto/contes-de-terror/

Els autors

FOTO JORDI DE MANUELJORDI DE MANUEL

Jordi de Manuel Barrabín (Barcelona, 1962). És membre de la Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia.

«Quan l’editorial Apostroph em va proposar aquesta aventura em va sorprendre i vaig estar molt content, perquè és un repte al que qualsevol escriptor no ha de renunciar mai i jo, que sóc escriptor de gènere, doncs m’ha agradat i m’ho he agafat amb moltíssima il·lusió».

«Jo he passat la nit al Castell-Palau de Torrebesses i l’ambient és inquietant, amb els sostres pintats amb motius religiosos, amb una llum especial i les parets descarnades. Però m’hi he sentit molt a gust, he dormit bé, encara que a la negra nit t’imagines més coses, quan apagues els llums. Vaig anar a dormir tard, cap a les dues de la matinada, enmig d’un ambient molt inspirador d’històries de terror».

«Després d’una nit com aquesta, d’haver conviscut i parlat amb els companys, amb l’Emili, l’Empar i el David, que hem estat tots molt a gust, el que proporciona és el clima i l’ambientació, però la història que ja tenia pensada abans de venir estarà ambientada al futur. Un pare i la seva filla arriben aquí a Torrebesses, en una terra devastada, i fan cap al castell. No puc explicar res més, perquè faria malbé la història».

Web de l’autor:  www.jordidemanuel.cat

Els Hostes trobem a un pare i la seva filla que arriben a un casalot i, encara que la filla preferiria passar de llarg, el pare insisteix a entrar i …fugen d’un horror per arribar a un de més gran i encara podria anar a pitjor” adverteix Antonio Munné-Jorda.

david-marinDAVID MARIN

David Marín (Barcelona, 1974).

«No m’havien avisat que passaria la nit en una habitació que té una història un tant truculenta. Quan van sortejar on dormiria cadascú dels escriptors, em va tocar la que jo vaig veure com a més normal. Llavors ens van explicar que en aquesta habitació, durant la Guerra Civil, quan el castell s’havia utilitzat com a hospital, hi posaven els cadàvers, o sigui, els soldats que se’ls morien feien cap en aquesta cambra. Era el dipòsit de cadàvers. I he pensat, val, em tocarà passar la nit en un dipòsit de cadàvers! És un bon lloc per inspirar-se per escriure un relat de terror».

«La meva història  fa referència a l’atmosfera del castell, i de la zona amb oliveres, un lloc força deshabitat. En aquesta zona, va ser un dels darrers llocs de Ponent on hi havia llops, cap a la dècada dels 40 del segle XX es va matar el darrer. He traslladat aquest fet al present. Un investigador sobre medi ambient i biodiversitat està resseguint el rastre del darrer llop i fa un treball de camp, i arriba a una casa de turisme rural molt similar al castell i és acollit per una família aparentment normal però que tenen un punt estrany, inquietant».

El conte El Bagul es nodreix de tot l’imaginari del terror. La història gira al voltant d’un biòleg que fuig del seu passat i “el treball és l’únic lenitiu contra el seu autoodi”, explica Anna Maria Villalonga, que també subratlla l’aparició de gats i llops en el conte, “uns animals que em fascinen”.

foto-emili-bayo-bn-copiaEMILI BAYO

Emili Bayo Juan (Lleida, 1961).

«Quan l’editorial Apostroph em va proposar aquesta aventura, vaig pensar que era una editorial molt agosarada, perquè les iniciatives acostumen a ser reiteratives, molt repetitives, i aquesta és una iniciativa original. Per tant, el temps per convèncer-me de participar-hi va ser zero o quasi zero. És una iniciativa molt interessant i crec que, modestament, intentaré que surti el millor possible perquè val la pena que aquestes coses tirin endavant».

«El meu conte de terror  és un relat ambientat a Torrebesses i té relació amb l’antic món de les bruixes, si bé és un relat actual. La inspiració és fruit d’aquesta estada. L’espai, l’entorn i aquest palau magnífic que val la pena que tothom visiti, ha estat l’element dinamitzador del relat».

Web de l’autor: www.emilibayo.com 

Ones de líquid vermell, d’Emili Bayo, “és un conte de terror fantàstic, amb tints gòtics”, explica Antoni Munné-Jordà. El relat ens presenta a un pare traumatitzat pel suïcidi de la seva filla adolescent. En la seva recerca de consol, coneixerà a una jove de l’edat de la seva filla i una mare complaent, però no trobarà l’anhelada tranquil·litat, sinó més aviat tot el contrari.

Empar FernándezEMPAR FERNÁNDEZ

Empar Fernández (Barcelona). 

«El terror no és el que acostumo a fer però, quan l’editorial Apostroph m’ho va proposar, ho vaig interpretar com un repte, i a més a més sóc lectora del gènere de terror. I la veritat és que el resultat ha estat magnífic, perquè hem estat en un castell-palau superb que recomano visitar, que té alguns racons especialment impactats. Escriure terror quan la història del castell és la que és, i l’entorn és el que és, ha estat relativament fàcil i, evidentment, molt interessant».

«Prèviament a arribar al castell, he estat llegint sobre la seva història i també la del poble de Torrebesses, i resulta que aquest edifici havia estat un hospital de sang, amb 260 morts segons consta. M’imagino l’estada dels ferits especialment terrorífica. De fet, el meu relat té com a punt de partida aquest episodi i una projecció a l’actualitat que espero que resulti aterridora».

La memòria de la sang, el conte d’Empar Fernández, explica la història d’un matrimoni i la seva filla petita que es trasllada de la ciutat al camp per iniciar una nova vida, “però allà es troben amb l’horror. La idea és que el passat sempre hi és i busca trobar el camí que necessita per descansar “. Anna Maria Villalonga.

Televisió i vídeos

 • Programa 1món.cat de la Xarxa. Entrevista Laura Alcalde.

Resultat d'imatges de LOGO 1MON.CAT XARXA XIP TV http://www.xiptv.cat/1moncat/capitol/cap-219-festival-internacional-de-cinema-fantastic-de-catalunya

Fotos Toni Dejuan Masana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Programa Cafeïna  de TV Lleida. Entrevista Mariví Chacón.

Marivi Chacón

http://lleidatelevisio.xiptv.cat/cafeina/capitol/david-marin-autor-del-llibre-la-ciutat-fantasma-alexandra-cuadrat-i-annabel-encontra-coautors-del-llibre-la-guia-del-quixot-per-terres-de-parla-catalana

 

 • VideoBook:

C.V Jesús Vera

 • Signatura de llibre a la FNAC d’Andorra per Sant Jordi 2017.

FNAC Sant Jordi

Resultado de imagen de fnac

https://www.facebook.com/fnacandorra/vid eos/858777647606124/

Premsa

 • Diari La Mañana 16.07.2017

la manyana 16.07.17la manyana 16.07.2017

 

 • Diari Segre 08.06.2017

segre 08.06.17

 • Diari La Mañana 08.06.2017

la mañana 08.06.2017 (1)

 • Diari El Punt Avui 21.05.2017
Visitant altres realitats:
“Què passa quan morim?” és una de les moltes preguntes sense resposta inequívoca que ens fem des de sempre. Històries de fantasmes, les que vulgueu. Altra cosa és agafar-s’ho des de la ciència-ficció…
Punt Avui 21.05.17

Cultura 21.05.2017 (1)

Radio

 • RNE – Radio 4: Anem de tarda seccióProhibit llegir” 

Resultado de imagen de RNE - Radio 4 Anem de tarda

Radio 4 ProhibitLlegir Xavier Vidal

Jordi de Manuel amb el periodista i llibreter Xavier Vidal i Ernest Farrés

 • Radio Sabadell: Quimèric

Resultado de imagen de radio sabadell

https://soundcloud.com/radiosabadell/quimeric-el-torrebesses-tremola-contribueix-a-la-literatura-de-terror-amb-els-relats-de-4-autors

Crítiques i ressenyes:

 • MUCHO MÁS QUE UN LIBRO: ¡NOCHE DE TERROR EN TORREBESSES!

http://www.muchomasqueunlibro.com/noche-de-terror-en-torrebesses/

 • LES RADES GRISES de Raül Maigí: Una mirada a la literatura fantàstica

https://lesradesgrises.com/2017/04/10/por-de-ponent/

 • A L’OMBRA DEL CRIM d’Anna Maria Villalonga: Contes de terror             (Bayo, De Manuel, Fernández, Marín)

alombradelcrim.blogspot.com

 • EL BIBLIONAUTA de Daniel Genís: Contes de terror (2017) – Diversos autors
http://elbiblionauta.com/ca/2017/06/16/contes-de-terror-2017-diversos-autors/
 • TU MATEIX LLIBRES de Ramona Solé: Contes de terror de diversos autors
Tu mateix llibres
http://tumateix-llibres.blogspot.com.es/2017/04/contes-de-terror-de-diversos-autors.html
 •  LA MAGIA DELS LLIBRES de Núria Martínez, La Bruixeta:  Contes de terrormagiallibres