La Guerra Civil espanyola a Catalunya, narrada per

HEMINGWAY, ORWELL,

DOS PASSOS, SAINT EXUPÉRY

Ruta literària per Catalunya

Aquesta guia ofereix al lector la possibilitat de resseguir alguns dels escenaris catalans de la Guerra Civil espanyola mitjançant els textos dels escriptors, i també reporters, Hemingway, Orwell, Dos Passos i Saint-Exupéry. Són quatre mirades foranes i singulars sobre un conflicte que va centrar l’atenció del món, que ells van contribuir a explicar als seus respectius països en les seves cròniques a diferents mitjans de comunicació i que també va influir en les seves obres literàries. En cadascun dels llocs esmentats pels escriptors, la guia recomana, a la vegada, visitar diversos indrets vinculats amb la guerra.

Comprar directament a:

http://www.apostroph.cat/botiga/producto/hemingway-orwell…ia-per-catalunya/

L’autor

Roger Manau

Roger Manau Flotats (Lleida, 1993) és autor de la guia Hemingway, Orwell, Dos Passos i Saint-Exupéry, ruta literària per Catalunya. És graduat en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) amb un treball de fi de grau sobre la literatura d’exili de Xavier Benguerel. Actualment, treballa al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i està cursant el Màster en Estudis Comparatius de Literatura, Art i Pensament a la UPF.

El fotògraf

Toni Dejuan Masana (Lleida, 1969) va cursar estudis de fotografia, vídeo i televisió a l’escola municipal el Roser, de Lleida, amb treball de fi de curs mencionat el 1990 als premis anuals d’Escoles d’Art i Audiovisuals de Catalunya en la modalitat documental del medi natural. Ha treballat en productores de vídeo i televisió fent documentals i informatius. Com a fotògraf, ha publicat en mitjans de comunicació i va obtenir el premi H2Ho! 2016, de CaixaForum, amb exposicions col·lectives en 37 ciutats, i el premi Dia Internacional de l’Aigua 2017, de la Generalitat de Catalunya. El seu darrer treball és la fotografia d’aquesta guia literària.

Televisió

 • Lleida TV  programa cultural DiS presentat per Glòria Farré

La periodista i sotsdirectora de SEGRE, Glòria Farré  s’acomiada amb el darrer programa de l’any  2017. Aquesta setmana el plató de DiS dona la benvinguda al jove escriptor lleidatà Roger Manau que ve al programa cultural de Lleida Televisió per presentar la guia literària Hemingway, Orwell, Dos Passos, Saint-Exupéry. Ruta literària per Catalunya.

http://lleidatelevisio.xiptv.cat/dis/capitol/cap-65-roger-manau#

 

Radio

 

 • Ua1 Lleida  104.5 FM. Programa L’editorial amb Míriam Garcia

 

 

Premsa

 • Suplement Lectura 18.03.2018

 • ALEXANDRA CUADRAT CAPDEVILA i ANNABEL ENCONTRA PONS

Ernest Hemingway, George Orwell i Antoine de Saint-Exupéry tenen en comú haver passat a la història de la Literatura Universal, però també la seva tasca com a reporters per a mitjans de comunicació internacionals durant la Guerra Civil espanyola. La tercera de les semblances és que, durant la contesa, van ser a Lleida, encara que no van coincidir en el temps.

https://www.segre.com/noticies/lectura/reportatge/2018/04/25/lleida_literaria_petjada_hemingway_orwell_saint_exupery_44939_1677.html

Lleida literària, el reportatge de la revista Lectura, amb fotografia d'Annabel Encontra i textos d'Alexandra Cuadrat, editores de la Guia Hemingway, Orwell, Dos Passos, Saint-Exupéry, de Roger Manau, amb fotografia de Toni Dejuan #SantJordi #literatura #llibres #reporters #guerracivil

Publicada por Apostroph, edicions i propostes culturals, S.L. en Domingo, 22 de abril de 2018

 

 • Suplement Lectura 18.03.2018

 • Suplement Lectura 04.02.2018

 • Diari Segre 16.12.2017

 • Diari La Mañana 16.12.2017

 • Diari La Mañana 15.12.2017

 • Diari digital de cultura Surt de casa.cat

http://surtdecasa.cat/ponent/agenda/2017/presentacio-del-llibre-hemingway-orwell-dos-passos-saint-exupery-ruta-literaria

Crítiques i ressenyes

 • El Blog de Jordi Cervera.

El Blog de Jordi Cervera

Premi Vila de Martorell 2008 al millor blog

Apostroph és una jove editorial comandada per Anabel Encontra Pons i per Alexandra Cuadrat Capdevila. Entre la bateria de primeres propostes que presenten hi ha aquesta de Roger Manau, “Hemingway, Orwell, Dos Passos, Saint-Exupéry. Ruta literària per Catalunya”………

http://blogs.ccma.cat/jordicervera.php?itemid=58717

 • Pàgina d’autor EMILI BAYO

https://emilibayo.com/2017/12/07/hemingway-orwell-dos-passos-saint-exupery-ruta-literaria-per-catalunya/

Signatura Sant Jordi

Llibreria Caselles

Llibreria Abaccus