Homes llop, bruixes, gats negres, ratpenats, fantasmes, princeses, vampirs, dimonis, suïcides, assassins, botxins. Contes per a les nits de lluna plena és un complet inventari de la flor i nata del fantàstic terrorífic més essencial.

En la primera part del llibre predomina un tractament seriós, fosc i amarg. Són històries amb un rerefons de justícia poètica, fins i tot amarat de passió amorosa i d’exaltació de la natura, però no exempt de dolor.                                                                                                                                                                                                                            La segona part, en canvi, representa una paròdia en tota la regla, una desmitificació insolent dels pilars del nostre imaginari.
El fil conductor que lliga les dues parts és que són històries de perdedors, d’outsiders, de losers, de marginats, de caiguts en desgràcia. Els relats són crítics, reivindicatius, desesperançats. Una reflexió de l’Anna Maria Villalonga sobre la complexitat de la naturalesa humana.

EnVeuAlta Volem remarcar que els  contes es poden escoltar a través d’un codi QR que s’indica a l’interior del llibre amb les veus de Maribel Gutiérrez i Miquel Llobera sota la direcció artística d’Anna Maria Villalonga. Tots tres són molt aficionats a la literatura i han creat la pàgina web  http://www.enveualta.cat perquè tothom pugui gaudir de narrativa i poesia en tot moment.

Comprar directament a:

http://www.apostroph.cat/botiga/producto/contes-per-a-nits-de-lluna-plena/

L’autora

Foto: Ana Portnoy

Anna Maria Villalonga (Barcelona, 1959) és escriptora, investigadora, articulista i professora de literatura catalana a la Universitat de Barcelona. Els seus relats han aparegut en diverses revistes literàries i en un bon nombre de volums col·lectius. L’any 2013 va publicar l’assaig sobre novel·la negra catalana Les veus del crim. Ha coordinat dues antologies de relats que inclouen textos propis, Elles també maten (2013) i Noves dames del crim (2015). Amb La dona de gris (2014) va guanyar el Premi a la millor novel·la en català del Festival València Negra 2015, any en què va aparèixer la traducció al castellà, La mujer de gris. El 2017 ha publicat El somriure de Darwin, que apareixerà en versió castellana el gener de 2018. Ha estat designada per la Generalitat de Catalunya Comissària de l’Any Pedrolo, que se celebrarà el 2018 en commemoració del centenari del naixement de l’autor.

Blog de l’autora: https://alombradelcrim.blogspot.com.es/

Radio i enregistraments

https://soundcloud.com/user-132357911/entrevistem-a-lescriptora-anna-maria-villalonga-anypedrolo_2018

 • Radio Sabadell amb Karen Madrid Ribas

Amb la Karen Madrid Ribas a Ràdio Sabadell. M’ha fet dues entrevistes. Una sobre #AnyPedrolo i l’altra sobre els meus ‘Contes per a les nits de lluna plena’. Moltes gràcies, estimada! Ja se’ns veu a la cara que ens ho hem passat molt bé!

foto de Anna Maria Villalonga.
 • C.V Jesús Vera

Festivals

 • Els Segre de Negre Festival de Novel·la Negra i Criminal

 • Les Borges Negres Festival de Novel·la Negra i Criminal

foto de Ramona Solé.

http://lesborgesnegres.blogspot.com.es/

 • Festival de Cinema de Terror de Sabadell

El Festival de Cinema de Terror de Sabadell acaba de tancar la seva 7a edició i al Quimèric us la resumim amb els seus protagonistes i amb membres de l’organització. Entrevistem David Pizarro, director de ‘Herederos de la bestia’ , i Mari Cielo Pajares, directora de ‘The Bet’; premiats en el certamen. També parlem amb Denise Castro  i Ricard Balada, de ‘Salvación’, amb Xavier Miralles Serrán, director del curt del Festival ‘Baphomet’, amb Mireia Noguera, directora del curt ‘Centrífugado’, i amb Anna Maria Villalonga, autora del llibre ‘Contes per a les nits de lluna plena’ Apostroph, edicions i propostes culturals, S.L.
Acabem el Quimèric parlant dels premis Imperdibles del El Biblionauta.

http://www.ivoox.com/especial-festival-cinema-terror-sabadell-audios-mp3_rf_24509328_1.html

Crítiques i ressenyes
 • TVlleida. Programa DIS de Glòria Farré

Recomanat per Ramona Solé

 • Què llegeixes? Pàgina web. Espai de lectura.
http://www.quellegeixes.cat/llibres/contes-les-nits-de-lluna-plena#comment-267076
 • El Blog de Jordi Cervera.

El Blog de Jordi Cervera

Premi Vila de Martorell 2008 al millor blog

L’Anna Maria Villalonga és una d’aquelles persones que es fan estimar, que encomanen optimisme, que mostren una insòlita capacitat de treball i que, a més, d’uns anys ençà està destapant la seva cara més creativa i erudita. Blogs, contes, novel·les, antologies, estudis, docència i ara la responsabilitat i l’honor de ser la comissària de l’Any Pedrolo…

http://blogs.ccma.cat/jordicervera.php?itemid=58742

 • En clau de negre de Raquel Gámez

Suggerent títol que recull 23 contes escrits per Anna Maria Villalonga al llarg dels anys i dels quals ara en podem gaudir plegats. El llibre està dividit en dues parts. La primera consta d’un pròleg i 13 relats i la segona dels 10 restants.

 

foto de Raquel Gámez Serrano.

L’autora, l’Anna Maria Villalonga, ens ha deixat mirar per un foradet el seu imaginari més terrorífic i irònic. Un recull de relats que parla de la deshumanització, també, des de diferents aproximacions.  És una petita (en extensió) joia. D’altra banda, “aquests contes per a les nits de lluna plena”, editats amb molta cura per Apostroph, edicions i propostes culturals, S.L., es poden escoltar gràcies a Enveualta, enregistrats per Miquel Llobera i Maribel Gutiérrez. (Audiollibre a l’interior).

https://enclaudenegre.blogspot.com.es/2018/02/contes-per-les-nits-de-lluna-plena.html

 • Tu mateix de Ramona Solé

“A l’interior hi trobarem un codi QR que ens enllaçarà a un audio. EnVeuAlta ha relatat els contes amb unes veus càlides, que t’envolten i et transporten, i en alguns contes et posen la pell de gallina.”

https://tumateix-llibres.blogspot.com.es/2018/01/contes-per-les-nits-de-lluna-plena.html

 • La màgia dels llibres de Núria Martínez, la Bruixeta

Contes per a nits de lluna plena d' Anna Maria Villalonga

«Els contes que llegireu són bàsicament un exercici d’amor(als gèneres, als llocs comuns, al catàleg de monstres, a nosaltres mateixos) i sobre tot un divertiment.»

https://magiadellibres.blogspot.com.es/2018/01/contes-per-les-nits-de-lluna-plena.html

 • A l’ombra del crim d’Anna Maria Villalonga

alombradelcrim.blogspot.com

https://alombradelcrim.blogspot.com.es/2017/12/el-meu-nou-llibre-una-illusio-per.html?spref=fb

Els monstres simpàtics d’Anna Maria Villalonga

Finiquitat, ‘Contes per a les nits de lluna plena’ d’ Anna Maria Villalonga.
He xalat, és de lectura molt amena ,de fet tota la seva obra atrapa ..com li deia l’altre dia ,es una segrestadora de lectors.

“Nit d’esplèndida lluna plena. Un cercle perfecte que navega amb el vent enmig d’un cel aspre, sense estrelles.”Quina delícia els “Contes per a les nits de lluna plena” de l’ Anna Maria Villalonga.La primera part, seriosa, fosca i fins i tot salvatge, té passatges d’una prosa poètica que he anat rellegint i saborejant pausadament. La segona part m’ha divertit molt. Com diu l’Anna en el pròleg “representa una paròdia en tota la regla (tot i que clarament amable) dels pilars del nostre imaginari.”

Menció a part per la cuidada edició, a compte d’Apostroph.I la possibilitat d’escoltar els contes a través d’EnVeuAlta és un atractiu més del llibre.Enhorabona, Anna!

Per a mi ha estat una descoberta i un divertiment.  Aficionat com soc al contes, i aficionat com soc també a allò que trenca esquemes he gaudit molt d’aquesta por “blanca” que aporta aquest treball d’Anna Maria Vilallonga.

Intueixo que l’autora ha gaudit tant en la creació, com jo en la lectura, i els intèrprets de l’audiollibre tant com jo com oient.

El recomanaria, fins i tot per a llegir en matins assolellats.

 •  Facebook d’ Anna Miralles
  foto de Anna Miralles.

  Contes per a les nits de lluna plena de l’Anna Maria Villalonga. Un recull de contes de terror “amable” tal i com ho ha explicat l’Anna. Es tracta d’una edició molt acurada de l’editorial #Apostroph i que, a més, ens permet gaudir d’alguns dels contes en una lectura en veu alta. Dues lectures en un llibre, genial!
  No me n’he pogut estar de llegir els tres primers (Inspiració, Isabel i Dama de companyia), i ja m’han agradat molt.
  La presentació ha estat molt amena i interessant.
  Llegiré els contes a tota hora, amb lluna plena o sense…?

 • Anna Maria Vives Vera

Com uns relats tan breus -molts d’ells d’una o dues pàgines- poden arribar a trasbalsar, a perturbar tan (“Isabel”, “Dama de companyia” o “Jubilació anticipada”).
Altres relats et fan somriure (“Excés de feina”).
I altres directament et provoquen una sorollosa rialla (les històries que protagonitzen l’òliba Bòrnia, les gates Obscura i Tèrbola i la Bruixa han fet que m’enamores de les quatre!).
Ahhhh…i escoltar alguns dels contes amb les veus de Maribel Gutiérrez i Miquel Llobera, han sumat plaer al plaer de la lectura.

 • Jordi Gimeno

En Jordi Gimeno diu: Aquesta nit no hi ha lluna plena, però és un detall insignificant. Aquest “cuqui llibre” com l’anomena l’Anna Maria Villalonga està ple d’històries meravelloses,… i extraordinàries.