El novembre de 2018, Mario Urrea, l’alcalde de Torrebesses, va donar el tret de sortida al III Festival de Literatura de Terror, Torrebesses Tremola. Alexandra Cuadrat, Andrea Jofre, Pep Prieto i Adrià Pujol Cruells van tenir la gentilesa d’acceptar el repte. Heus aquí els seus relats.

  • L’exorcisme, d’Alexandra Cuadrat
  • Aniversari, d’Andrea Jofre
  • El botó del pànic, d’en Pep Prieto
  • La remuntada, de l’Adrià Pujol Cruells

El 1816, Lord Byron va llogar la vil·la Diodati, prop del llac Leman, per passar-hi una temporada i va convidar tres amics: el poeta Percy Shelley, la seva futura esposa Mary, i el doctor Polidori. 1816 es coneix a Europa com l’any sense estiu. Les erupcions del Tambora van tenir conseqüències climàtiques arreu del món. La pluja incessant i les vetllades de tempesta van incitar els quatre personatges a explicar-se i escriure relats de terror. D’aquestes nits neix El vampir, de Polidori; un malson inspira Mary Shelley a escriure un clàssic de la literatura universal amb un dels personatges més icònics de la cultura popular: Frankenstein o el modern Prometeu, novel·la publicada el 1818.

El petit poble de Torrebesses no té llac i els estius hi són tòrrids i secs però, entre el seu notable conjunt arquitectònic, destaca una construcció monumental, el Castell palau, considerat Bé Cultural d’Interès Nacional amb mil anys d’història. Aquest casalot imponent reflecteix cada tardor l’ombra de Vil·la Diodati. L’editorial Apostroph hi tanca durant un cap de setmana quatre escriptors amb el repte de crear cadascú un conte terrorífic inspirat en el mateix castell o en el poble de Torrebesses, ple de llegendes relacionades amb les bruixes.

Format: 14,8 x 21 cms

Pàgines: 96

Enquadernació: rústega cosida

ISBN: 978-84-947914-9-9

El trobareu a les llibreries o a la nostra botiga on-line.

Trobareu el llibre digital a Amazon (i aviat a d’altres plataformes).

Els autors

Alexandra Cuadrat

Alexandra Cuadrat. Foto: Cesc Sales

Alexandra Cuadrat Capdevila va néixer a Alcoletge el 1968. És escriptora, advocada i editora; és autora de tres novel·les de misteri, Memòria d’un crimAsesinato en el archivo i La casa d’escorpí. També ha escrit de forma col·lectiva l’anecdotari polític De bon rotllo!, la guia turística literària El Quixot en terres de parla catalana, la novel·la Mishmash, el guió cinematogràfic Orígens i relats diversos publicats en antologies. Sovint publica reportatges de temàtica turística o de misteri a la revista Lectura, del Diari Segre. Va ser cofundadora de l’Editorial Apostroph. Parla de cultura en una secció del programa de ràdio “Aquí a l’Oest”, que s’emet a diferents emissores de Lleida.

Andrea Jofre

Andrea Jofre. Foto: Cesc Sales

Andrea Jofre va néixer a Barcelona el 1983. Va formar-se com a il·lustradora i violinista i és professora de violí i orquestra de cambra al Centre d’Ensenyament Musical de Barcelona. Paral·lelament, ha participat al programa “Una mà de contes” i ha impartit tallers de creació literària amb infants en el marc del Flic Festival i amb alumnes de secundària. Va guanyar el Premi Núvol de contes 2015 per “La final”. Des de la seva creació ha col·laborat al magazín cultural Catorze.cat i actualment n’és redactora.

Pep Prieto

Pep Prieto. Foto: Cesc Sales

Pep Prieto va néixer a Girona el 1976. És periodista, escriptor i crític de cinema català. Escriu regularment al Diari de Girona i al cultural digital en català La Llança. Parla de sèries de televisió a “El Món a RAC1” i al programa “Àrtic” de Betevé. Autor de les novel·les La disfressa de l’indigent (finalista del premi Just Manuel Casero), Mala premsaEls Llunàtics (les tres amb Curbet Edicions), Carnada (Bridge) i del llibre de contes Castells Humans. També és autor de Poder absoluto, las 50 películas esenciales sobre política (Editorial UOC).

Adrià Pujol Cruells

Adrià Pujol Cruells. Foto: Cesc Sales

Adrià Pujol Cruells va néixer a Begur el 1974. És antropòleg i escriptor. Escriu en diversos mitjans i ha traduït obres de Claude Lévi-Strauss, Louis Calaferte i Georges Perec. D’aquest últim ha traduït per a L’Avenç (2017) la novel·la La disparition, amb el títol de L’eclipsi, monument lingüístic que té com a trava de no pot usar la lletra A en les més de 70.000 paraules del text. Del 2017 és també La carpeta és blava (laBreu, 2017). El 2016 va ser l’escriptor convidat a L’Avenç amb els seus relats mensuals “Els barcelonins”, editat després en forma de llibre per la mateixa editorial.